Voltmen on autojen latausasemien asiantuntija

Voltmen on autojen latausasemien asiantuntija

Sähkö- ja hybridiautojen ja niiden latausasemien lukumäärä Suomessa on aikaisemmin ollut jäljessä monista muista Euroopan maista, mutta nyt se on kääntynyt nousuun. Instalco-yritys Voltmen on huomannut tämän kehityssuunnan, koska se on latauspisteasennuksen erikoisosaaja.

- Aloimme asentaa yksittäisiä latauspisteitä julkisille pysäköintipaikoille muutama vuosi sitten. Viime vuonna teimme yhä enemmän asennuksia toimitilojen pysäköintipaikoille. Tämänhetkinen kehitys on se, että latauspisteiden määrä kasvaa useamman asunnon asuinrakennusten pysäköintipaikoilla, Voltmenin toimitusjohtaja Janne Skogberg Helsingistä sanoo.

Suomessa valtio tukee useamman asunnon asuinrakennuksia, jotka asentavat sähkö- ja hybridiautojen latausasemia.

Voltmen asensi yli 200 latauspistettä Helsingin alueelle vuonna 2018. Janne Skogberg uskoo lukumäärän nousevan puolella vuoden 2019 aikana. Lisääntyneillä latausasemien ja latauspisteiden asennuksilla Voltmen on hankkinut tämän alan erikoisosaamista.

- On korkea aika laajentaa sähkö- ja hybridiautojen latausmahdollisuuksia koko Suomessa. Tämä on meiltä ympäristöystävällinen teko, koska se vähentää autojen ympäristölle haitallisia päästöjä Suomessa, Janne Skogberg sanoo.

Vuonna 2017 Voltmen osallistui helsinkiläisen vakuutusyhtiö Varman suureen hankkeeseen, jossa yli 200 latauspistettä asennettiin yhteen ja samaan parkkitaloon, joka oli tuolloin Pohjois-Euroopan suurin sähköautojen parkkihalli.